16 marts, 2007

Alder

Langtlevende mennesker fascinerer mig.

For de, der skulle være gået glip af det, så fyldte verdens ældste mand 116 år i går - Hryhoriy Nestor blev født 15. marts 1891. For at sætte det i perspektiv, så var han 23 år gammel, da Første Verdenskrig brød ud, og 27 da hans hjemland - Kejserriget Østrig-Ungarn - gik i opløsning. Han har levet i såvel Østrig, Polen, Sovjetunionen og Ukraine, men uden nogensinde at flytte fra sin hjemby.

Han har verlevet to verdenskrige, tre revolutioner, og hele det kommunistiske eksperiment Sovjetunionen. Han var der som vidne til såvel Oktoberrevolutionen som til Sovjetunionens opløsning 74 år senere.

At mennesker kan blive så gamle og opleve/være til under så meget er mig en evig kilde til undren.

For lidt over to uger siden døde den person, man dengang mente var verdens ældste - Emma Faust Tillman - i en alder af 114 år. Hun var født 22. november 1892 på en plantage i North Carolina, som datter af tidligere negerslaver.

Halvanden måned før hende var det Elizabeth "Lizzy" Bolden, der døde i en alder af 116 år. Hun efterlod sig 40 børnebørn, 75 oldebørn, 150 tip-oldebørn, 220 tip-tip-oldebørn og 75 tip-tip-tip-oldebørn. Det er syv generationer i samme familie i live på samme tidspunkt.

En anden kvinde, jeg har lyst til at nævne er Maudie Cecelia Hopkins. Ikke så meget fordi hun er så gammel igen (91 i 2005), men fordi hun er den sidste overlevende enke til en sydstatsveteran fra Den Amerikanske Borgerkrig!

Man undres...

Etiketter:

Pro-IDF



OPDATERET:

Nogle vil måske mene, ovenfor viste nærmer sig propaganda. Tja. Se istedet hvad palæstinensisk tv viser:



(via youtube, oprindeligt fra MEMRI.org).

Etiketter: , ,

Dødstrusler fra en efter sigende fredens religion

Fra The Australian. Et fornuftigt forslag fører til dødstrusler:

NSW Christian Democratic Party leader Reverend Fred Nile said today he had received death threats over his call for a moratorium on Islamic immigration to Australia.

Mr Nile, who is recontesting his upper house seat at the March 24 state election, on Saturday called for a 10-year ban on Islamic immigration.

He wants the immigration department to give preference to persecuted Christians while studies on the impact of Islamic immigration are carried out during the moratorium.

Mr Nile has previously called for a ban on the wearing of full-face scarves in NSW.

Today, he said he and another Christian Democratic Party (CDP) candidate had received death threats in recent days.

On Friday, a man had telephoned Allan Lotfizadeh, the CDP candidate for the western Sydney electorate of Auburn, and said: "You Christian pig. You are dead", Mr Nile said.

Det hører med til historien, at hr. Lotfizadeh´s modkandidat ved de australske valg er Mamdouh Habib, der har været fængslet i Guantanamo-lejren i tre år på grund af mistanke om involvering i muslimsk terror.

Yesterday, Mr Nile said, a man approached a CDP election worker at Granville and asked her where he (Mr Nile) lived, and what he had against Muslims.

She had then said: "Tell Fred Nile I am going to act out my faith on him".

Mr Nile said he believed the threats were linked to his statements on Islamic immigration and full-face scarves.

"I think, if they're talking about the Muslim issue it's related to the Muslim issue," he said.
Mr Nile said the threats, which have been reported to police, highlighted the need for the immigration moratorium.

"The reason why I called for the moratorium is because of what's happening in France and Holland where the Muslim minority are becoming militant," he said.

Etiketter: , , ,

At tænke sig...

To nyheder fra den forløbne uge:

1) Nordpols-ekspedition, der skal dokumentere den globale opvarmings skadevirkninger bliver aflyst - på grund af frostskader.

2) Samtidig bliver advarslerne om, at isbjørnen er truet af samme globale opvarmning gjort til skamme af bjørnene selv. I Canada´s østlige arktis er bestanden steget med 150% siden midt-80erne.

Etiketter:

Endnu en retssag kollapser

Fra CNN:

Two British soldiers were cleared on Tuesday over the death of an Iraqi prisoner at the end of a six-month trial, the third long and costly court martial in a row to collapse.

Etiketter: , ,

Fra Et liv på kanten

For nyligt fik vi endnu engang historien om, at mange militær-veteraner kommer hjem med psykiske problemer. Som sædvanlig får krigen og de forfærdelige ting soldater gør og ser skylden, men det er langtra den eneste forklaring. Fra B. S. Christiansens bog "Et liv på kanten", side 236:

Jeg forstår godt, at mange soldater, der har været udsendt, får det svært, når de kommer hjem. I dag fokuserer vi meget på, om de har oplevet og set noget forfærdeligt, som de skal have bearbejdet. Jeg tror, at vi skal se lige så meget på, om de har oplevet noget fantastisk, som med hjemsendelsen med et er blevet taget fra dem. De har haft magten til at hjælpe mennesker i afgrundsdyb nød og til at slå mennesker ihjel. De har levet i et solidt cementeret kammeratskab med kollegaer omkring denne fælles følelse af magt og følelsen af, at deres handlinger og beslutninger har haft enorm betydning. I sidste ende den ultimative betydning for andre menneskers liv.

Når de kommer hjem, har de måske ikke engang magten til at forsørge sig selv. Meget er ændret. Kæresten er måske fuld af bebrejdelser over alle de afsavn, hun har lidt, mens de har været væk. Den hjemsendte soldat skal måske oven i købet overbevise sin sagsbehandler om, at han duer til noget, og i værste fald skal han nærmest tigge om den bistandshjælp, der skal række til huslejen og maden.

Der er ikke meget "stor mand" over den tilværelse - og den omstilling kræver i sandhed en "stor mand". Mange klarer den ikke. De fortsætter i en uendelig række af udstationeringer med risiko for at gære varig skade på deres familieforhold eller sig selv. Andre falder sammen hjemme i sofaen i en lige så ødelæggende apati.

Etiketter: ,

11 marts, 2007

3-årsdagen for massemordet i Madrid

I dag er det 3 år siden tusindvis af mennesker var på vej på arbejde i Madrid. En flok muslimske terrorister benyttede sig af lejligheden, og sprængte fire S-tog i luften. 191 uskyldige blev dræbt den dag. Ana Isabel Gil Perez var en af dem:

Overvågnings-video fra Atocha-togstationen, hvor flertallet af ofrene omkom:

Etiketter: , , ,

Farvel, Afrika

Gualtiero Jacopetti og Franco E. Prosperi´s dokumentar om af-kolonialiseringen i Afrika i start-60erne har ikke sin lige.

Alt er med - lige fra absurde billeder fra den engelske overklasses rævejagter i det kenyanske højland til de blodige folkemord på hvide, arabere og hinanden som negrene gik igang med lige efter selvstændigheden.

Af samme grund - og på grund af enddog meget blodige sekvenser hvor det hidtil beskyttede dyreliv blive nedslagtet for penge, nu da de vide koloniherrer ikke længere er der til at beskytte det - bør man ikke se den hvis man ikke kan tåle at se blod.

En sidste note: det er originalen med italiensk speak og engelske undertekster der er tale om. Derfor kræves fra tid til anden pænt gode færdigheder i at læse engelsk hurtigt. Men selv hvis man ignorerer underteksterne taler billedsiden for en stor dels vedkommende for sig selv.

Etiketter: ,

The Great Global Warming Swindle

Britiske Channel 4 har sendt endnu en dybdeborende dokumentar, denne gang om teorien om den menneskeskabte globale opvarmning. Titlen er mig ganske vist lidt vel opstrammet, men som tidligere dokumentarer fra samme kilde jeg har bragt på bloggen (Undercover Mosque og Iraq´s Death Squads) kan denne klart anbefales.

Har man for lidt tid til doku´ens 75 minutter kan man med fordel nøjes med de første 35-40, der fremlægger de videnskabelige kendsgerninger der totalt gennemhuller teorien om den menneskeskabte globale opvarmning, og istedet troværdigt fremlægger hvad videnskaben faktisk siger. Ud over det vil jeg lade doku´en selv føre ordet:



OPDATERET:

Som allerede nævnt i dokumentaren er en del af "klima-benægterne" mål for dødstrusler og fratagelsen af forskningsmidler. Professor Timothy Ball, for eksempel, har fået fem stykker. Man kan ikke helt lade være med at forbinde det med, at en anden bidragyder - oceanografen professor Carl Wunsch - nu trækker i land og sikrer sig at alle kan forstå, at han i hvert fald intet har med dokumentarens tema at gøre.

Dertil skal dog siges, at Wunsch har ret i, at titlen på doku´en er lidt vel strammet, og også i at koldioxyd som drivhusgas faktisk holder på mere varme. Problemet er, at fakta - iskernerne i filmen for eksempel - viser at sammenhængen bare ikke er helt så simpel.

Etiketter: , , ,