16 oktober, 2006

Islamisk had goes mainstream

I disse karrikaturkrise-tider er det måske på sin plads at give folk et indblik i, hvordan den islamiske verdens feber-fantasier om den onde vesterlænding er skruet sammen. Andre har tidligere vist hvordan islamiske karrikaturister og filmfolk fremstiller vesterlændinge som vampyrer, børnemordere og det der er værre til eget forbrug.

Efterhånden er de hadske muslimske fantasier imidlertid begyndt at trænge helt ind i vesten. Her traileren for en mere mainstream og high-budget version: den tyrkiske film "Ulvenes dal Irak", der blandt andet blev vist på den anden side af grænsen i den tyske biografkæde Cinemaxx. Filmen er komplet med amerikanske massakrer på muslimer og en jødisk doktor, der sælger døde irakeres organer til rige mennesker i London, New York og (uha) Tel Aviv.


Hvad der gør filmen yderligere bemærkelsesværdig er, at vestlige mainstream-skuespillere som Billy Zane og Gary Busey har kunnet få sig selv til at medvirke i sådan noget bræk. Mere fra Wikipedia og Internet Movie Database.