16 marts, 2007

Alder

Langtlevende mennesker fascinerer mig.

For de, der skulle være gået glip af det, så fyldte verdens ældste mand 116 år i går - Hryhoriy Nestor blev født 15. marts 1891. For at sætte det i perspektiv, så var han 23 år gammel, da Første Verdenskrig brød ud, og 27 da hans hjemland - Kejserriget Østrig-Ungarn - gik i opløsning. Han har levet i såvel Østrig, Polen, Sovjetunionen og Ukraine, men uden nogensinde at flytte fra sin hjemby.

Han har verlevet to verdenskrige, tre revolutioner, og hele det kommunistiske eksperiment Sovjetunionen. Han var der som vidne til såvel Oktoberrevolutionen som til Sovjetunionens opløsning 74 år senere.

At mennesker kan blive så gamle og opleve/være til under så meget er mig en evig kilde til undren.

For lidt over to uger siden døde den person, man dengang mente var verdens ældste - Emma Faust Tillman - i en alder af 114 år. Hun var født 22. november 1892 på en plantage i North Carolina, som datter af tidligere negerslaver.

Halvanden måned før hende var det Elizabeth "Lizzy" Bolden, der døde i en alder af 116 år. Hun efterlod sig 40 børnebørn, 75 oldebørn, 150 tip-oldebørn, 220 tip-tip-oldebørn og 75 tip-tip-tip-oldebørn. Det er syv generationer i samme familie i live på samme tidspunkt.

En anden kvinde, jeg har lyst til at nævne er Maudie Cecelia Hopkins. Ikke så meget fordi hun er så gammel igen (91 i 2005), men fordi hun er den sidste overlevende enke til en sydstatsveteran fra Den Amerikanske Borgerkrig!

Man undres...

Etiketter:

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tankevækkende. Hans forældre har iøvrigt været forudseende, da han blev navngivet.
Alfred Hansen, Sø Søby

4:05 PM  

Send en kommentar

<< Home