31 oktober, 2007

Taliban lider nye nederlag I

Politiken kan fortælle, at 250 talebanere er omringet af afghaniske, canadiske og amerikanske styrker 12 kilometer nord for Kandahar i det sydlige Afghanistan, og at de lokale indbyggere flygter med deres ejendele læsset på biler og traktorer.

Hvad Politiken ikke fortæller er, at grunden til de lokale flygter fra Arghandab-distriktet er, at talebanerne har smidt dem ud af deres hjem, og er i gang med at lave dem om til små fæstninger. Talebanerne havde i første omgang regnet med at en lokal anti-talebansk stammelders død for to uger siden ville gøre deres infiltration af distriktet nemmere. I stedet har de i to dages kampe i starten af denne uge lidt blodige nederlag og mistet 50 mand dræbte, og 25 sårede. Allierede tab beløber sig til tre afghanske politifolk og en afghansk soldat i dræbte.

Mens 250 talibanere således venter på at blive nedkæmpet nord for Kandahar, har Taliban også lidt svære nederlag andetsteds. I den vest-afghanske Farah-provins angreb 450 talibanere Gulistan-distriktet og henrettede ni af distriktschefens familiemedlemmer før afghanske og andre allierede styrker slog til. I de efterfølgende to dages kampe er indtil videre 50 talibanere og 16 afghanske politifolk blevet dræbt.

I Gilan-distriktet i Afghanistans Ghazni-provins tilføjede det amerikanske luftvåben samtidig Taliban et tab på yderligere 30 man.

Etiketter: ,