11 marts, 2007

The Great Global Warming Swindle

Britiske Channel 4 har sendt endnu en dybdeborende dokumentar, denne gang om teorien om den menneskeskabte globale opvarmning. Titlen er mig ganske vist lidt vel opstrammet, men som tidligere dokumentarer fra samme kilde jeg har bragt på bloggen (Undercover Mosque og Iraq´s Death Squads) kan denne klart anbefales.

Har man for lidt tid til doku´ens 75 minutter kan man med fordel nøjes med de første 35-40, der fremlægger de videnskabelige kendsgerninger der totalt gennemhuller teorien om den menneskeskabte globale opvarmning, og istedet troværdigt fremlægger hvad videnskaben faktisk siger. Ud over det vil jeg lade doku´en selv føre ordet:OPDATERET:

Som allerede nævnt i dokumentaren er en del af "klima-benægterne" mål for dødstrusler og fratagelsen af forskningsmidler. Professor Timothy Ball, for eksempel, har fået fem stykker. Man kan ikke helt lade være med at forbinde det med, at en anden bidragyder - oceanografen professor Carl Wunsch - nu trækker i land og sikrer sig at alle kan forstå, at han i hvert fald intet har med dokumentarens tema at gøre.

Dertil skal dog siges, at Wunsch har ret i, at titlen på doku´en er lidt vel strammet, og også i at koldioxyd som drivhusgas faktisk holder på mere varme. Problemet er, at fakta - iskernerne i filmen for eksempel - viser at sammenhængen bare ikke er helt så simpel.

Etiketter: , , ,

2 Comments:

Blogger Mikael said...

Glimrende. Tak for dén! Gad vide om den vil blive sendt på DR2? /sarkasme

7:34 AM  
Blogger Henrik said...

Næppe :-)

Der er allerede én af de til dokumentaren interviewede videnskabsmænd - oceanografen Carl Wunsch - der er ude at trække i land. Taget i betragtning, at "klima-benægtere" får stakkevis af dødstrusler og får frataget penge til forskning kan man heller ikke helt fortænke ham i det.

Henrik

9:04 AM  

Send en kommentar

<< Home