27 oktober, 2007

Hizb-ut-tahrir....nu med atomvåben

Det er lykkedes Jyllands-Posten at få adgang til at interviewe en afhopper fra ledelsen i den islamistiske organisation Hizb-ut-Tahrir. Afhopperen, Maajid Nawaz, har artige ting at fortælle - blandt andet at Hizb-ut-Tahrir søger at få hænderne i atomvåben:
Oplysningerne strider mod Hizb ut-Tahrirs egen retorik og er ifølge bevægelsens danske talsmand, Fadi Abdullatif, usande: »Hizb ut-Tahrir anvender ikke vold.«

Maajid Nawaz er ikke hvem som helst. Indtil han brød med Hizb ut-Tahrir for nylig, var han gennem flere år talsmand i Storbritannien og medlem af ledelsen. Han har arbejdet tæt sammen med bevægelsens nordiske hovedkvarter i København. Han rejste personligt til Pakistan 1999-2000 for at starte celler af bevægelsen dér efter ordre fra bevægelsens globale leder.

»Idet Pakistan var blevet en atommagt, skulle Hizb ut-Tahrir-medlemmer i Storbritannien med pakistanske rødder melde sig frivilligt til at rejse til landet og sætte Hizb ut-Tahrir-celler i gang. Målet var på sigt, at kalifatet kunne blive en atommagt,« siger Maajid Nawaz, der fik startet to celler i og omkring Lahore.

BBC Newsnight havde for nogle måneder siden en mindre udsendelse med manden, hvor han giver flere detaljer. Se den her:

Etiketter: , , , ,