27 oktober, 2007

Venstreradikal dansk terrorgruppe endnu mere aktiv end først troet

Holder oplysningerne i en snarligt udkommende bog vand, så kan endnu en kriminel volds-handling med en potentiel million-gevinst tilskrives den venstreradikale terrorgruppe Blekingegade-banden. Tidligere kriminalinspektør Jørn Moos, der i sommeren 1987 stod bag efterforskningen af forsøget på at afpresse DSB´s generaldirektør for 3,5 millioner, mener i sin bog "Blekingegadebetjenten" at kunne knytte udåden og terrorgruppen sammen.
Over nogle hektiske sommerdage i 1987 blev der lagt an til at indebrænde en banedirektør, ligesom der blev skudt mod et tog og sat ild til et S-tog.

Begivenhederne var elementer i forsøget på at true generaldirektør Ole Andresen til at udlevere 3,5 millioner kroner.

»Jeg føler mig ret overbevist om, at det var den gruppe, som stod bag«, siger Jørn Moos. ...

I bogen, som udkommer i næste uge, beskriver han i detaljer det dramatiske forløb, hvor myndighederne ikke turde andet end at spille med på de krav, som blev fremsat af afpresserne.

Den farverige generaldirektør måtte ikke personligt udsættes for fare. Derfor blev det besluttet, at en anden skulle spille rollen som DSB-chef. Valget faldt på Jørn Moos.

Han blev sminket, fik farvet hår og udstyret med generaldirektørens tøj og cigarer. Han opførte sig som Ole Andresen og fulgte nøje de ukendte gerningsmænds instruktioner, som indebar flere togture med 3,5 millioner kroner i kontanter.

I sedlerne var gemt en radiosender. Men det endte med, at afpresserne ikke fik udbyttet.

Jørn Moos mener, at forløbet kan tolkes som en slags generalprøve for banden, mens den forberedte at kidnappe den svenske rigmand Jörn Rausing.

Etiketter: , , ,