19 maj, 2008

Åbent brev til Heidi Wang

Heidi Wang, indvandreren fra den kinesiske stat Taiwan der samtidig er Venstres integrationsordfører i København, udsendte i sidste uge en pressemeddelelse i anledning af hele sagen omkring Birthe Rønn Hornbechs private holdning til dommere der pynter sig med totalitære symboler under arbejdet (det aktuelle eksempel var det islamiske tørklæde - se omtalen på 180grader her).

Det interessante var ikke Fru Wangs holdning til dette (hun synes totalitære symboler på dommere i embeds medfør er helt OK), men at Fru Wang samtidig gjorde sig til talsmand FOR kinesiske og MOD danske interesser. Derfor dette åbne brev til Fru Wang.


Kære Heidi Wang

Du skriver i en pressemeddelelse, at "I Danmark kritiserer vi Kina for at krænke minoritetskultur i Tibet, mens vi selv i Danmark ved lov vil forbyde minoritetskvinder at bruge tørklæder, som er en naturlig del af deres kultur".

Her tror jeg, du har fået noget galt i halsen: vi kritiserer ikke Kina for at "krænke minoritetskultur". Vi kritiserer Kina for at invadere, annektere og de-nationalisere Tibet, for at undertrykke det Tibetanske folk i sit eget hjemland, og for at myrde op mod en million af dem gennem årene.

Hvor du har ret er i, at der faktisk er en parallel mellem de to sager:

I såvel Tibet som i Danmark ønsker vi at fremmede bosættere (i Tibet kineserne, i Danmark f.eks. de bogstavtro muslimer) enten tager hjem eller aflægger sig en kultur, der kun hører deres hjemland til, og istedet fuldstændigt assimilerer sig.

I tilfældet Kina kan man se, hvad der sker hvis disse krav ikke stilles: Han-kinesernes oprindelige hjemland ligger omkring Den Gule Flod. Alt andet, der idag er besat af kineserne (Yangtze-dalen og sydfor, Sichuan, Manchuriet), er fremmed land, der er taget fra de retmæssige indbyggere ved uhæmmet bygning af kinesiske bosættelser og/eller voldelig invasion, besættelse og udskiftning af befolkningen. I få tilfælde (Xinjiang, Guangxi, Tibet) er den lokale befolkning endnu ikke blevet helt marginaliseret, udryddet eller fordrevet. I mange andre er de indfødte folk enten helt udryddet, eller spredt for alle vinde. Miao-folket, der oprindeligt levede lige syd for Yangtze-floden er idag fordrevet derfra, og lever i stedet i samfundets yderkant, spredt i svært tilgængelige områder fra Hunan i Kina til Laos i Sydøst-Asien.

MvH

Etiketter: , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Taiwan is not a province of China, not that I know of.

11:04 PM  

Send en kommentar

<< Home