07 marts, 2008

"Det er vores skyld. Men helt, helt, helt lige så meget de andres".

Folk med magt på venstrefløjen har siden Den 1. Danske Intifadas start stået i kø for at indrømme, at de opførte sig dybt debilt i 90erne, da Danmark stort set havde åbne grænser, og da man vedtog særlove for, på trods af reglerne, at få de palæstinensiske arabere ind, som PLO selv havde smidt ud af lejrene i Libanon.

Seneste levende billede i rækken er Henrik Sass Larsen, der følger akkurat samme bagstræberiske mønster som alle de andre. Først en prisværdig indrømmelse af eget ansvar:
Vi kan diskutere herfra og til næste gang, der kommer optøjer, hvem der har ansvaret. Lad os lukke diskussion med at se i øjnene, at venstrefløjen har en del af ansvaret, fordi vi ikke turde løse problemerne i 1990'erne.

Dernæst en tørren ansvaret af på højrefløjen, man siden Systemskiftet i 2001 mere eller mindre klart har beskyldt for racisme, hver gang den har forsøgt at rette op på venstrefløjens misere:
Og den borgerlige regering har et ansvar, fordi den i dag ikke gider løse problemerne.

Med andre ord: Det er faktisk slet ikke venstrefløjens ansvar, for når alle har ansvar, så har ingen ansvar. Og da Sass Larsen nu har "lukket diskussionen", så er det jo sådan det er.

Forkasteligt.

Etiketter: , ,