10 januar, 2007

Én mere

Så lykkedes det amerikanerne at slå endnu en top-terrorist ihjel. Denne gang var det ifølge somaliske kilder Fazul Abdullah Mohammed. Navnet vil ikke sige mange noget, men han var hovedmand bag de to bilbomber mod amerikanske ambassader i Nairobi (Kenya) og Dar-es-Salaam (Tanzania) i 1998. Det sidste bilbombe-angreb slog fejl, da en tankvogn med vand kom i vejen for bombens eksplosive kraft - "kun" 11 blev dræbt. I Nairobi var det omvendte tilfældet: ikke bare var intet i vejen for bomben, den fik også flere andre bygninger uden for den amerikanske ambassade til at kollapse, blandt andet Ufundi Cooperative Building og Cooperative Bank House. 213 blev dræbt. Sammenlagt blev mere end 4.000 afrikanere såret i større eller mindre grad.

Nu bliver tal hurtigt til abstrakte størrelser, så hvis man vil have en fornemmelse for, hvor mange menneskeliv manden havde på samvittigheden kan man taget et kig her, hvor de omkomne i Nairobi er navngivede, og her, hvor de omkomne i Dar-es-Salaam er navngivede.

UPDATE

Så kan jeg lære at lade være med at gemme indlæg natten over før jeg lægger dem online. Fazul Abullah Muhammed blev IKKE dræbt i det amerikanske bombardement.

Etiketter: ,