08 januar, 2007

Præste-protesten - lidt baggrund

I weekenden var en flok præster ude at protestere mod, at den danske stat faktisk tillader sig at afvise en minimal procentdel - omkring halvanden procent - af de irakere, der vil ind i det lille smørhul vi har skabt i Danmark. Det holdes op, som om alle de 514 mennesker, der altså ikke har noget gyldigt grundlag for at få asyl, vil blive slået ihjel, og at de alle er flygtninge. FN har godt nok sagt, at de kun anbefaler at give opholdstilladelse til irakere fra syd- og central-Bagdad, men skidt med det.

Nu trækker asylsagerne jo gerne ud i årevis - noget også jeg synes er forkasteligt - så jeg har tilladt mig at se i den 2 år gammel rapport fra FN, nemlig 2004 Iraq Living Conditions Survey. Et nedslag i den analytiske rapport der hører til undersøgelsen, på side 57 giver mig tabel 42, der fortæller at 10% af alle irakiske husholdninger har nære slægtninge (søskende, børn, forældre) i udlandet. En anden tabel, tabel 45, giver mig disse slægtninges grund til at være udenlands:

38% Pga arbejde
15% Pga arbejdssøgning
5% Pga studier
11% Pga giftemål
8% Fulgte med familien
1% Fordi det var der de kom fra/bosatte sig
13% Pga politiske årsager
7% Af andre grunde

Med andre ord kan det kun siges for 13% af de irakiske udvandrere, at de reelt er flygtet - resten er rejst ud af økonomiske eller familiemæssige årsager. Er det virkelig så usandsynligt - når nu Danmark ifølge Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration i de fem år op til 2004 modtog over 11.000 irakiske asylansøgere - at de afviste 514 skulle befinde sig mellem de 87% af de irakiske udvandrere, der ingen reel grund har til ikke at tage hjem igen?

Etiketter: , , , ,