15 november, 2007

al Qaedas leder i Irak står for fald

Amerikanske og irakiske styrker har siden det amerikanske "surge" - indsættelsen af ekstra styrker - blev fuldtallig midt i juni gået målrettet efter al Qaida i Irak´s ledelse. Udryddes de ledende lag i terror-organisationen, reduceres fodsoldaterne til ukoordinerede grupper af desperadoer.

Oktober, den sidste måned der foreligger fuldstændige oplysninger for, var det hidtidige højdepunkt i jagten på højtstående aQ-folk i Irak: fra 19 tilfangetagne eller dræbte aQ-ledere i juli steg antallet til 25 i august, 29 i september og endelig 43 i oktober. Til illustration af mandefaldet blandt aQ´s ledelse bare de sidste to måneder:
Men bemærker især det høje antal af tilfangetagne frem for dræbte. Hver tilfangetagen terror-leder giver adgang til at presse informationer ud af ham, der leder videre til det næste mål i terror-bevægelsen. Tidligere på måneden lader det til, de amerikanske styrker på den måde kom endog meget tæt på at tage aQ i Irak´s leder, Abu Ayyub al-Masri til fange.
Dette skete under razziaer i Tarmiyah, hvor amerikanske styrker konfronterede en horde terrorister fra aQ og slog 25 ihjel og tog 21 til fange. Blandt de dræbte var Yasin Turki Mahmud Slaih og Marwan ‘Abdullah Ahmad ‘Abd, to medlemmer af al-Masri´s personlige bodyguard, hvilket tyder på, han var tæt på. Et andet indicie er de dræbte aQ-folks svære bevæbning med anti-luftskyts, der gerne er et tegn på, at der er vigtige mål i området, de vil beskytte mod luftangreb.
Det lykkedes ikke denne gang, men 21 nye aQ-fanger står klar til at stikke deres flygtende chef.

Etiketter: , ,