03 januar, 2009

Terror-angrebet i Odense - lidt baggrund

Så blev gerningsmanden til nedskydningen af to israelere i Rosengårdscenteret i Odense identificeret: en 27-årig libaneser af palæstinensisk baggrund, og med dansk statsborgerskab. Hans bror var hurtigt ude at benægte, at der var nogen politisk baggrund for mordforsøgene, men den køber politiet nu ikke.

Efter gerningen kunne Odense lokale arabiske bosættere fra Palæstina så igen træde sammen for at demonstrere hvordan en rigtig fredsdemonstration skal skæres, palestinian-style: børn klædt ud som selvmordsbombere og "tumult og klammeri" med politiet.

Til den odenseanske venstrefløjs ros skal det siges at to af de annoncerede talere - SFs Stina Willumsen og Socialdemokraternes Peter Rahbæk Juel - derefter trak sig som talere. Det var i første gang ikke nok, at publikum var mødt frem med et hav af grønne Jihad-faner, men sådan er det jo. Det efterlod en imponerende talerliste på to, nemlig kommunistpartiet Enhedslistens to lokale muslimske kandidater: Asmaa Abdol-Hamid og Anna Rytter.

Mens vi taler om Asmaa Abdol-Hamid kunne det være interessant at se på hvad Odense radikale muslimer har foretaget sig i opløbet til Danmarks formentligt første muslimske terrorangreb siden 1986. Vi starter for lidt over 3 år siden:

- I december 2005 kontakter en dansk konvertit til islam, LH, Politiets Efterretnings Tjeneste. Han fortæller dem om en overvældende støtte til lederen af al Qaeda i Irak, Abu Musab al-Zarqawi, blandt de muslimske studerende på Syddansk Universitets campus i Odense.

- I marts 2006 dannes i det muslimske studentermiljø på Syddansk Universitets campus i Odense Muslimsk Studenter Union. Asmaa Abdol-Hamid er netop begyndt som islamistisk studievært på DR2, og træder kun ind som menigt medlem. Istedet indvælges hendes lillesøster som bestyrelsesmedlem. LH vælges også ind i bestyrelsen, og bliver siden kasserer for MSU.

- Også i marts 2006 begynder LH at arbejde som meddeler for PET, med fokus på islamiske ekstremister i moskeen på Ørbækvej i Odense. Han trækker sig siden ud af arbejdet i MSU for at kunne hellige sig arbejdet med moskéen på fuld tid.

- I juni 2006 begynder en gruppe islamiske ekstremister i moskéen på Ørbækvej i Odense forberedelserne til et terrorangreb i Danmark.

- I juli 2006 tager en mindre gruppe islamiske ekstremister fra Odense til København. De er ude for at finde bombemål. Folketinget og Rådhuspladsen udvælges.

- I august 2006 flygter Youssef Mohamad El Hajdib, en af de tre mand bag det fejlslagne terrorattentat mod to passagertog i Tyskland mod Odense. Han arresteres i Kiel i Holsten, men har en billet til Odense på sig, sammen med telefonnummeret på Abu Bashar, en islamistisk imam fra Vollsmose. Denne har året før været en af hovedkræfterne bag den gruppe imamer, der løb Muhammed-krisen i gang. Den koster over 200 mennesker livet.

- Også i august 2006 begynder terror-cellen i Vollsmose sidste fase af forberedelserne til terror-angrebet: fremstillingen af sprængstof.

- I september 2006 slår politiet til mod den islamiske terrorcelle i Vollsmose. Blandt de ni arresterede er fem arabiske palæstinensere. To af de ni løslades dog hurtigt. PET-agenten LH går under jorden.

- Ironisk nok er Abu Bashar en af de imamer, PET kontakter for at sikre sig mod uroligheder i forbindelse med arrestationerne. Kort efter skal han til samtale med PET for at forklare, hvordan den fejlslagne terrorist Youssef Mohamad El Hajdib kunne komme i besiddelse af hans telefonnummer.

- I december 2006 kan Jyllands-Posten berette om bekymring fra universitets-underviseres side over omfattende mobning fra islamistiske studerende mod mindre stærkt troende med-muslimer på Syddansk Universitets campus i Odense.

- I februar 2007 går den muslimske religionsstuderende Sosun Sendi til offentligheden med stærk kritik af det bederum på universitetet, som hun ser som primært tiltænkt og benyttet af MSU.

- I marts 2007 rejser justitsministeren tiltale mod fire af de sigtede i terrorsagen fra Vollsmose. Af de fire er to palæstinensiske muslimer, en irakisk kurder og en dansk konvertit til islam.

- I samme måned tager Muslimsk Studenter Union sine medlemmer på udflugt for at lære dem at håndtere skydevåben. Til lejligheden har MSU udskiftet sit sædvanlige logo med ét med to geværer på, og MSUs kasserer Louiza Kaadach identificerede sig som "MSU-soldat nr. 007". Måske uheldigt, al den tid at den første danske terrorcelles internationale koordinator, Younes Tsouli, gik under navnet Irhabi 007 - terrorist nr. 007.

- I juni 2007 gav Asmaa Abdol-Hamid udtryk for sin absolutte støtte til blandt andet de grupper i Irak, der søger - og til tider lykkes med - at myrde danske soldater.

- I august 2007 bliver Sosun Sendi - nu medlem af Demokratiske Muslimer - fast klummeskriver for den fynske gratisavis 24timer/Xtra. I sin første klumme tager hun kraftigt afstand fra muslimsk flerkoneri.....og derefter kommer der ikke flere klummer fra hende. Hun bliver i sin lejlighed overfaldet af fire sydlandsk udseende mænd, der kalder hende "en Naser Khader", gennembanker hende og sender hende på hospitalet i det meste af en uge. Siden gør hun alt hvad hun kan for at dén historie ikke skal komme frem, og viger tilbage for al islam-kritik.

- I november 2007 falder der dom i terrorsagen fra Vollsmose: af de tiltalte frifindes en 19-årig arabisk palæstinenser, mens den 34-årige Mohammad Zaher og den 22-årige Ahmad Khaldahi idømmes hver 11 års fængsel, og den 32-årige danske konvertit Abdallah Andersen idømmes 4 års fængsel for forberedelsen af et terrorangreb på dansk grund.

- I april 2008 skærper Højesteret dommene i terrorsagen fra Vollsmose. Alle tre tiltalte får lagt et år oven i deres straf. - I september 2008 kommer det frem, at op mod 90% af alle politianmeldelser i Vollsmose bliver trukket tilbage, hvorefter islamiske imamer dømmer i sagerne.

- I december 2008 kulminerer længere tids chikane mod de ansatte ved en stand med israelske produkter i Rosengårdscenteret, lidt syd for Vollsmose. Til at starte med har grupper på 8-10 arabiske unge ad gangen truet, spyttet og råbt "dræb alle jøder" og "fuck Israel" efter de israelske ansatte et par gange om måneden. Hen mod slutningen af december øges det til flere gange om ugen, og efter den første anti-israelske demonstration kulminerer det 31. december 2008, da en 27-årig muslimsk palæstinenser trækker en pistol frem og skyder de to ansatte i standen ned.

Da de to sårede køres væk jubler en gruppe muslimske tilskuere, og i nyhederne i dagene efter kan beboere i Vollsmose fortælle om, at gerningsmanden er blevet fejret ved en stor fest, før han melder sig selv til politiet.

- I Januar 2009 fortsætter de palæstinensiske anti-israelske demonstrationer. Der kan nu ses et barn klædt ud som selvmordsbomber i mængden...

Opdateret:

I forbindelse med Sosun Sendi-historien (se februar og august 2007), så er der siden kommet flere versioner af hvad der skete med hende i august 2007 på bordet, og vandene er blevet noget mudrede. For en nærmere diskussion, se i kommentarsporet.

Derudover er Sosun Sendi stadig aktiv på diverse blogs, nu efter at have forladt islam. Om formuleringen "..viger tilbage for al islam-kritik" om Sosun Sendi under august 2007 skal ændres er lidt en smagssag. Jørgen L har været så flink at bidrage med links til en stribe af hende skommentarer på de to tørklæde-tøser Helen Latifi og Gülay Kocbays blogs. Døm selv.

Etiketter: , , , ,

11 Comments:

Blogger Dansk Presse Censur said...

Her er et dokumenteret eksempel på politisk censur i Jyllands Posten i den, som proklameret, frie debat under rubrikken ‘Ordet er dit’.

http://danskpressecensur.blogspot.com/

Det er mildt sagt chokerene, ikke hvad man umiddelbart forventede af JP, som langt de fleste har stået bag siden det gik amok i 2006.

De er tilsyneladene alt andet end interreseret i at folk skal sætte sig ind i de faktiske historiske og politiske forhold i konflikten og den politiske ideologi de har valgt at støtte.

Selvsagt er alt materialet til frit brug.

10:20 PM  
Blogger Dansk Presse Censur said...

Her er et dokumenteret eksempel på politisk censur i Jyllands Posten i den, som proklameret, frie debat under rubrikken ‘Ordet er dit’.

http://danskpressecensur.blogspot.com/

Det er mildt sagt chokerene, ikke hvad man umiddelbart forventede af JP, som langt de fleste har stået bag siden det gik amok i 2006.

De er tilsyneladene alt andet end interreseret i at folk skal sætte sig ind i de faktiske historiske og politiske forhold i konflikten og den politiske ideologi de har valgt at støtte.

Selvsagt er alt materialet til frit brug.

10:21 PM  
Anonymous Anonym said...

Det er tankevækkende hvordan terroren er beslægtet med universitet.
Kæmpe respekt for de piger der går imod den lokale Odense-Umma.

11:47 AM  
Blogger Ulla said...

Bor du i Odense, Henrik? Vil du ikke sende mig en email?

11:53 AM  
Anonymous Anonym said...

Hej, Henrik!

Interessant blog du har - og et spændende indlæg om radikaliseringen af muslimske uni-studerende her i Odense.

Når det er sagt, så holder historien om Sosun Sendi altså ikke. Hun har ved gentagne lejligheder afvist den pure, bl.a. over for Kim Møller, Gülay Kockbay, undertegnede og andre.

At hendes afvisninger kunne skyldes frygt for represalier, kan selvfølgelig ikke helt udelukkes. Jeg finder det dog ret usandsynligt, dels fordi jeg tror på hende, når hun siger, at det ikke passer, dels fordi hun skam stadig ytrer sig islamkritisk i debatten.

Og hvis du ikke tror mig, så prøv at scrolle igennem nogle af hendes nyere indlæg, fx disse (fra Helen Latifis blog) og disse (fra Gülay K.'s).

Venlig hilsen

Jørgen L

11:36 PM  
Blogger Henrik said...

Hej Jørgen L

Følgende er uden noter ved siden af, helt fra hukommelsen, så tag det som sådan:

Susun Sendi-historien har jeg efterhånden pænt svært ved at få hovede og hale på. Pt står jeg med tre forskellige historier om samme hændelse (nævnt i kronologisk rækkefølge som hun har fremsat dem, og efter min hukommelse), som de der har fået dem fortalt alle har troet på, da de kom ud af Sosun Sendis mund:

1) Sosun Sendi blev overfaldet i sin lejlighed pga sin islam-kritik (fremsat lige efter hændelsen overfor hendes kolleger, senere over for en journalist).

2) Sosun Sendi var bare ude for et biluheld (fremsat lige efter historien blev bragt på Uriasposten, overfor Gülay Kocbay, mener jeg)

3) Sosun Sendi blev overfaldet og banket af sin bror, der misbilligede at hun var tiltrukket af en vantro (ikke-muslimsk) dreng (fremsat overfor en navngivet journaliststuderende på Syddansk Universitet i Odense).

Historie 1) afviser hun siden på Uriasposten at bekræfte, men omvendt afkræfter hun den ikke der.

Over for Gülay Kocbay afviser hun historien, og erstatter den med historie 2). Denne erstatter hun så igen med historie 3) over for en muslimsk journaliststuderende på Syddansk Universitet.

Historie 3) bliver lagt på netter, fundet og bragt på Uriasposten, hvorefter Sosun Sendi afviser den som noget hun bare skulle have fundet på for at hjælpe den journalist-studerende (det bør den journalist-studerende så dumpes for, hvilket Sosun Sendi ikke kan undgå at have været vidende om, men det er en anden sag), og som aldrig var tænkt til videre cirkulering.

Vi står altså med tre forskellige historier, der alle er kommet fra Sosun Sendis mund, alle beregnet på en sluttet kreds, alle er blevet påstået usande af hende efterhånden som de er bragt ud til en videre kreds så de kunne falde tilbage på hende, og som alle ellers kun har til fælles at hun er kommet slemt til skade.

Jeg sidder så tilbage med det utaknemmelige job at si snot fra skæg.

Såvel historie 2) som 3) er ifølge de tilgængelige informationer kun fortalt privat én gang til én person hver, før Sosun Sendi påstår de er usande.

Historie 1) er blevet fortalt/bekræftet minimum to gange med lang tid imellem, før Sosun Sendi efter offentliggørelsen på Uriasposten afviser den.

Dertil kommer, at første gang historie 1) fortælles er direkte i forbindelse med "hændelsen" og hendes efterfølgende hospitalsophold, mens de andre er på længere tids afstand. Med historie 2) og 3) kan der altså være tale om "dækhistorier" for ikke at få historie 1) frem.

Omvendt er der selvfølgelig en mulighed for, at historie 1) og 3) bare er fortalt for at gøre sig interessant. Det virker bare mindre sandsynligt, især når hun siger at hun ikke vil ind på detaljerne af personlige årsager.

Hvad angår hendes fortsatte kommentarer på diverse blogs, så føjer jeg en update til indlægget. Tak for links´ne :-)

12:41 PM  
Anonymous Anonym said...

PS! Der er i øvrigt "nyt" i sagen ovre på Gülays blog, hvor hun og Sosun debatterede sagen så sent som i går.

7:07 PM  
Anonymous Anonym said...

Hm, skrev faktisk et par kommentarer for et par dage siden. Gad vide, hvor de er blevet af?

8:22 AM  
Blogger Henrik said...

Hej Anonym

Det er fordi jeg har sat blogger til at kontakte mig, så jeg skal godkende kommentarer før de ryger på. Din sidste blev begravet i min inbox - beklager.

Tak for linket, for øvrigt. Som min produktion af indlæg afslører er der snævre grænser for, hvor megen tid jeg har til blogning, så observation af tørklæde-blogs er en af de ting der er blevet fravalgt.

MvH

Henrik

8:26 AM  
Blogger Unknown said...

Til Ulla

Har du en adresse, jeg kan sende til?

4:54 PM  
Blogger Ulla said...

Hej Henrik,
Ja, den er ullalauridsen du ved hvad hotmail.com
Jeg troede, du kunne se den i forb. med min kommentar :-)

9:39 AM  

Send en kommentar

<< Home