10 januar, 2006

Palæstinenere: fuld støtte til al-Qaidas terrorangreb i Europa

Det norske meningsmålingsinstitut fafo har for nyligt (mellem 19. november og 10. december 2005) foretaget en meningsmåling blandt araberne i Palæstina. Det er nogle artige resultater, der er kommet ud af sagen. Om den våbenhvile, der eksiterede mellem Israel og araberne indtil omkring nytår hedder det for eksempel:
  • 83% mener, det er en fordel for araberne at bibeholde våbenhvilen (tabel 2.4 side 17).

Det lyder jo umiddelbart lovende for fredsprocesen. Der er imidlertid et problem:

  • 74% er imod, at de arabisk-palæstinensiske sikkerhedsstyrker sikrer, at våbenhvilen faktisk bliver overholdt (tabel 2.5 side 18).

Med andre ord er våbenhviler i orden, så længe det kun er israelerne, der skal overholde dem. Det kan da også ses på statistikkerne over terror-angreb under våbenhvilen. Den israelske efterretningsorganisation Shin Bet har således registreret samfulde 2990 arabiske-palæstinensiske terror-angreb siden våbehvilen trådte i kraft! Det er imidlertid, når talen falder på al Qaeda, at svarene begynder at blive interessante:

  • 12% støtter al Qaedas terrorangreb i Jordan (tabel 2.22(3), s55)
  • 33% støtter al Qaedas terrorangreb i Irak (tabel 2.22(1), s 53).
  • 65% støtter al Qaedas terrorangreb i Europa og USA (tabel 2.22(2), s 54)

Drab på uskyldige er altså i orden, så længe det ikke lige går ud over dem selv (halvdelen af Jordans befolkning er palæstinensiske arabere). Omtrent lige så interessant er fordelingen af støtten i den sidstnævnte tabel (2.22(2)). Modsat hvad vi normalt får at vide bunder støtten til terror i dette tilfælde ikke i lav uddannelse og arbejdsløshed - det er tværtimod i grupperne med den laveste uddannelse og dem uden arbejde, at støtten er lavest.

Kilde:

Dækning i den norske presse:

Dækning i den danske presse: ikke-eksisterende.

Henrik