15 januar, 2007

Politiseren på DR - og ønsketænkning

Engang imellem bliver man bare så træt, så træt af DR´s nyhedsdækning. Fra Cheney anklager Bush-modstandere:

- At trække soldater hjem fra Irak nu ville være den største og farligste fadæse, siger Cheney til den højreorienterede tv-station Fox News.

Fra Favorit melder snart ud om kandidatur:

Den populære demokratiske senator fra Illinois, Barack Obama, sagde i et interview med tv-stationen CBS søndag, at han "temmelig snart" vil meddele, om han stiller op til præsidentvalget i USA i 2008.

Avisen Chicago Sun-Times spår, at Obama vil meddele sin beslutning i den kommende uge, der indledes med en mærkedag for borgerretsforkæmperen Martin Luther King.

I den første historie får vi at vide, at Fox News er højreorienteret. I den anden får vi ikke at vide, at Chicago Sun-Times er højre- og CBS er venstre-orienteret. Fox News og Chicago Sun-Times er ellers ejet af samme mand, og har samme politiske profil.

Den eneste forskel på de to historier er, at den fordømmende historie er om en republikaner, mens den neutrale er om en demokrat.

Eller..."neutral" er så meget sagt. Vi får også en overskrift på historien om Obama, der mere er ønsketænkning end fakta. Ritzaus "Obama på vej med melding om præsidentvalg" bliver således i DR´s mund til "Favorit melder snart ud om kandidatur".

Man græmmes.

Etiketter: , , , , , , ,