05 november, 2007

Ritzau fanget i fejlagtig propaganda fra venstre - IGEN

Sidste gang, jeg kunne afsløre det, var det et spørgsmål om, at de havde sendt en venstreradikal løgnehistorie ud, og TV2 og Jyllands-Posten, der havde katapulteret den videre ud i verden.

Denne gang er der tale om, at Danmark er raciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiistisk. Tag bare overskrifterne:

Jyllands-Posten: Scotland Yard: Danmark overser racisme

Børsen: Scotland Yard: Danmark overser racisme

Jydske-Vestkysten: Scotland Yard: Danmark overser racisme

BT: Scotland Yard: Danmark overser racisme

Ekstra Bladet: Scotland Yard håner dansk politi

I alle tilfælde (undtagen EB´s overskrift) er der tale om ren afskrift af det oprindelige Ritzau-telegram. Indledningen er lovende nok:

Dansk politi er i vid udstrækning blinde for den racisme, som landets borgere
udsættes for. Sådan lyder vurderingen fra flere eksperter hos den britiske
politienhed Scotland Yard, der har set nærmere på Politiets
Efterretningstjenestes seneste racismerapport.

"Eksperter" lover jo meget godt. Problemet med Ritzau-telegrammet er, at den udelukkende citerer én "ekspert", nemlig "politiinspektør i Scotland Yard Ali Dizaei". Og her begynder det at blive interessant. For det første arbejder manden nemlig ikke ved Scotland Yard - han er en ganske almindelig politimester i Fulham og Hammersmith Burrough. For det andet er han ikke ansat som ekspert i racisme. Og for det tredie har manden en kontroversiel karriere, hvor beskyldninger om racisme er blevet brugt som redskab til at true sig til fremgang i karrieren.

Ali Dizaei blev først kendt, da han i forbindelse med første kongres for Den Nationale Forening af Sorte Politifolk (han er selv iraner, men kom åbenbart med alligevel) kom med højrøstede beskyldninger om, at en test i almenviden for politifolk var racistisk, fordi den indeholdt et spørgsmål om hvad Homer Simpsons´ kones navn var, og et om en reklame for mælk.

Omtrent samtidig havde politiet påbegyndt en efterforskning af ham for en alenlang række af forbrydelser og disciplinære forseelser, lige fra kokain-misbrug, brug af prostituerede og associering med kendte kriminelle over manipulering af indvandringsmyndighederne for at skaffe visaer til venner til imod reglementet at tage imod gaver. Mens efterforskningen stod på løj han blandt andet overfor efterforskerne om sin deltagelse i et møde i Den Nationale Forening af Sorte Politifolk for at holde det hemmeligt for sine foresatte. Fra denne organisation blev der kørt en stadig kampagne med temaet, at hele sagen var et racistisk korstog mod Ali Dizaei.

I 2003 endte den kriminelle del af efterforskningen uden domfældelse, for det meste fordi der ikke var beviser nok mod ham. Londons Politi kunne i oktober 2003 udtale at:

Metropolitan Police Commissioner Sir John Stevens said: "We are in a position to announce the lifting of Superintendent Dizaei's suspension and his return to work and he will now be able to resume his police career.

"The investigation of Superintendent Dizaei highlighted some areas where his conduct fell far below the standards expected of a police officer.

"He has already publicly expressed his regret for these and acknowledged the lessons he has learned."

Også disciplinær-sagerne kom han uden om efter pres fra den venstreorienterede indenrigsminister, der ville have racisme-beskyldningerne til at gå væk:

In addition to the criminal charges, Mr Dizaei was accused of nine police disciplinary offences, including claims he accepted backhanders and interfered in investigations on behalf of friends.

No action was taken after the Met - under pressure from the then Home Secretary David Blunkett - came to a controversial deal with Mr Dizaei, which was brokered by Sir Ian.

In return for him dropping a race discrimination claim, he was told all outstanding counts against him would be scrapped and that he would also receive £60,000 in compensation.

He was also handed a place on a prestigious chief officers' promotion course at Bramshill police college.

Tre år senere var han på en liste over 10 kandidater til at blive forefremmet til rang af Commander. Også her havde han trukket racismekortet for at blive valgt:

Mr Dizaei - head of policing in Hounslow, west London - has angered scores of colleagues by writing a controversial book about his time at Scotland Yard, which was serialised in a national newspaper last week.

The timing of his book serialisation prompted claims that he was trying to put pressure on the police authority promotion board - a suggestion denied by Mr Dizaei.

In the book, entitled Not One Of Us, Mr Dizaei, writes scathingly about the four-year, multimillion-pound corruption investigation launched against him in 1999.

Racismekortet hjalp imidlertid ikke, selv om det førte til en del ballade. Alt dtte efterlader stadig Ali Dizaei som lokal politichef et sted i London, ikke ekspert i racisme. Det har dog ikke forhindret ham i at engagere sig i debatten, for eksempel ved at argumentere mod effektive anti-terror-forholdsregler:

Søndag skrev den tidligere leder af Scotland Yard, lord John Stevens, i et indlæg i avisen News of the World, at passagerkontrollen i lufthavne kunne blive mere effektiv og tidsbesparende, hvis man koncentrerede sig om unge muslimske mænd.

- I Vesten er islamisk terrorisme udelukkende blevet gennemført at unge, muslimske mænd, almindeligvis personer, der skiller sig ud etnisk, og næsten altid personer, der rejser alene eller i små grupper, skrev lord Stevens.

Den holdning er chefpolitikommissær Ali Dizaei uenig i:

- Jeg mener ikke, at der findes et enkelt, stereotypisk billede af en terrorist. Det, man foreslår, er, at vi bør indføre en ny lovovertrædelse i dette land, der hedder "at rejse, mens man er asiat".

Med andre ord fungerer han stadig som talerør for racisme-hyperne, og det er i den egenskab han udtaler sig. Ikke som "ekspert hos Scotland Yard".

Jeg har prøvet at kontakte Ritzau of fortælle dem dette. Vi må se, hvad der sker.

Bonusinfo:

Ifølge Børsen-versionen af telegrammet er journalisten der har skrevet det Brian Weichardt. Denne er - ingen overraskelse der - uddannet fra Roskilde Universitets Center, med speciale fra 2005. En af medforfatterne er hans kammerat fra drukklubben Løverne Niels Kielgast. Denne er idag jourhavende på Nyhedsavisens udlandsredaktion, og mener på sin blog blandt andet, at man skal holde op med at "mobbe" Iran og Nordkorea, bare fordi de prøver at få atomvåben.

OPDATERET:

Et nyt indlæg føjer flere detaljer til Brian Weichardt´s....."håndværk".

Etiketter: , , , ,

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tak for et meeeget oplysende indlæg.
Jeg ville ønske dette var et særtilfælde, men desværre.

5:44 PM  
Blogger Henrik said...

Nej, der kan jeg heller ikke umiddelbart trøste dig. At jeg med minimal opmærksomhed fanger to så graverende tilfælde på to uger stemmer til eftertanke.

Der kommer forøvrigt et indlæg mere om sagen - hold øje med bloggen.

8:33 PM  
Anonymous Anonym said...

Tænk at de mennesker sidder med den ufattelige magt i hånden!

9:46 PM  

Send en kommentar

<< Home