05 november, 2007

Ritzau/Racisme-gate II

Historien om Ritzau´s mystiske racisme-telegram er lige blevet mere interessant. Da jeg skrev sidste indlæg var der bare tale om én racisme-ekspert. I Ritzaus opfølgnings-telegram fra Brian Weichardt´s pen er der - formodentlig efter min henvendelse - blevet tilføjet, at deres "ekspert" Ali Dizaei faktisk er politimester et sted i London. Men han står stadig fejlagtigt som én af Scotland Yards racisme-eksperter.

Formodentlig for at rette op på dette har Brian Weichardt nu tilføjet endnu en ekspert, nemlig
"generalsekretæren for Scotland Yards sammenslutning for farvede betjente i London, BPA... David McFarlane".

(intet link - jeg har ikke set opfølgnings-telegrammet lagt online. Har man adgang til Infomedia kan det findes ved at søge på "Ali Dizaei" under datoen idag).

David McFarlane viser sig imidlertid at være en meget hemmelig mand....det tog mig et kvarters nytteløs googling, før jeg fandt en kombination af søgeord, der gav resultat. Da jeg endelig fandt manden viste årsagen sig at være åbenlys: Brian Weichardt´s oplysninger om David McFarlane er stærkt fejlbehæftede.

Til at starte med er manden ikke medlem af BPA. Nogen sådan organisation findes nemlig ikke. Hvad han ER medlem af er Metropolitan Black Police Association, MBPA.

For det andet er han ikke "generalsekretær" for organisationen, ifølge dens hjemmeside er ordinært bestyrelsesmedlem.

Alligevel er hans involvering i MBPA af interesse. Denne er nemlig en underafdeling af NBPA, National Black Police Association, hvor han fra i hvert fald 2002 og frem til 2006 har været national koordinator. Der er intet, der tyder på han ikke stadig er det.

Opmærksomme læsere af mit sidste indlæg vil have bemærket, at det er i akkurat samme organisation den anden kilde, Ali Dizaei, var næstformand, og nu er juridisk rådgiver.

For at opsummere:
  1. Vi har en Ritzau-historie, der spiller lige i venstrefløjens hænder midt under en valgkamp. Historien er baseret på to ekspert-kilder, der angives at være talsmænd for Scotland Yard
  2. Ingen af kilderne lader til at være tilknyttet Scotland Yard som eksperter i racisme, eller for den sags skyld noget som helst andet.
  3. Ingen af kilderne er tilknyttet Scotland Yard som talsmænd for sådanne eksperter.
  4. Begge er istedet tilknyttet en interesseorganisation for sorte politibetjente, der bruger beskyldninger om racisme til at åbne flere jobmuligheder op for sig selv.
Eller, lidt kortere: Vi har med ikke at gøre med talsmænd for Scotland Yard, men for en lobby-organisation, der har fordel af, at "raciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiismen" er så høj som mulig. Det får vi bare ikke at vide.

Man må forvente, at en Ritzau-journalist er klar over samtlige ovenstående oplysninger. Man kan ikke bare "komme til" at undgå at kontakte nogen som helst officiel talsmand eller ekspert hos Scotland Yard, og så istedet "tilfældigvis" kontakte to partskilder som det her er tilfældet.

Det svarer til at kontakte to "tilfældige" offentlige ansatte, der "tilfældigvis" er medlemmer af Enhedslisten, give dem "ekspert"-status, og så lade dem udbrede sig om, hvor meget Fogh konstant skærer ned på det offentlige (ikke at vi ikke har set dén historie heller).

Jeg kontaktede jourhavende på politiredaktionen på Ritzau, og forelagde ham ovenstående informationer, samt dem i sidste indlæg. Han lod ikke umiddelbart til at synes, det gjorde nogen synderlig forskel, men lovede da at forelægge Brian Weichardt dem, når han kom hjem fra den Haag, hvor han for tiden er.

Man kan håbe på en korrektion, men jeg holder ikke vejret.

Etiketter: , , , , ,

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det er FULDSTÆNDIG UACCEPTABELT.
Ritzau sætter ganske enkelt hele sin fundament og mandat over styr.
Det er rigtig trist at kunne konstatere at dette sker - den errosion der er i objektiviteten blandt bureauerne (hvor Ritzau nu indskriver sig) er helt ødelæggende for pressens eneste eksistensgrundlag - redelig, oplysende journalistik.
Tænk at en redaktion og en journalist kan føle at man har så meget moralsk ret at man griber til manipulation. Det er en katastrofe, og Ritzau kommer til at betale en meget høj pris. Det er muligt at denne historie drukner i valgkampen (eller det modsatte....vifår se) - men uanset hvad vil det blive bemærket i helel den danske presseverden - og til dig Weichart (som 100% sikkert vil læse denne tekst) vil jeg bare sige at du har begået journalistisk harikiri for den her afsløring vil komme til at følge dig som et mareridt i mange år fremover....det kaldes selvmål :-)

10:24 PM  
Anonymous Anonym said...

Dagbladene burde boykotte Ritzau i én måned for at bevare deres troværdighed! Det er simpelthen for uprofessionelt!

10:46 PM  
Anonymous Anonym said...

Pænt stykke journalistisk arbejde.

Det burde være en selvfølge at det var lavet af Ritzau i forbindelse med artiklen, men så ville "det skjulte" budskab næppe være så interessant.

Kaldes det manipulation eller forglemmelse.
Glæder mig til at høre Al-Ritzau`s svar ( hvis det kommer ).

MVH Santor.

7:31 AM  
Blogger Unknown said...

Jeg har bedt en af de aviser, jeg selv abonnerer på, om at kigge på sagen, for de lagde Weicharts artikel ud på deres online-udgave i uforkortet form. Jeg henviste til dine posteringer.

7:56 AM  

Send en kommentar

<< Home