31 december, 2008

Muligt terror-angreb i Odense

I eftermiddags ved 15:20-tiden skød en arabisk-udseende mand to israelere i Rosengårdscenteret i Odense - danmarks største indkøbscenter. De to israelere arbejdede ved en stand, der i godt en måned havde solgt varer fra det israelske firma Dead Sea Products, og medarbejderne ved standen er tidligere blevet chikaneret af en gruppe på fra 7 til 9 "unge". Etniciteten må man selv tænke sig til.

Da den arabisk-udseende mand havde identificeret de to mand ved standen som israelere trak han en pistol og begyndte at skyde på dem - 5-6 skud ialt at dømme efter de patronhylstre han efterlod sig. Takket være den ene israelers snarrådighed - han gik til modangreb på araberen og kastede en stol i hovedet på ham - ramte dog kun to af kuglerne, så den ene israeler blev såret i armen, den anden i benet.

Efter den arabisk udseende mand har udrettet sin heltedåd flygter han i en sort audi mod vest, hvor han dumper flugtbilen ved H.C.Ørstedskollegiet godt to kilometer væk. Han beskrives som ca 25 år gammel og af arabisk udseende, sorthåret og med et lille sort overskæg, klædt i en hvid jakke eller trøje og blå cowboy-bukser.

Nedskydningen af de to israelere er øjeblikkeligt sat i forbindelse med Israels nedkæmpning af den national-islamistiske terrororganisation Hamas, der på andet år styrer Gaza-striben. Herboende palæstinensiske muslimer har været noget forargede, og har demonstreret mod terror-bekæmpelsen i flere byer - i søndags for eksempel i København med råbekoret "Der er kun én gud, og jøderne er guds fjende". Demonstrationen kom til Odense mandag, da man med den noget fejlslåede islamistiske folketingskandidat Asmaa Abdol-Hamid som taler - hun er også palæstinensisk muslim - hidsede de lokale pal-arabiske gemytter op. Dagen efter forsøgte en arabisk udseende mand så at skyde to israelere ned.

Etiketter: , , ,